Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Babiččino nadívané kuřátko.
 

Babiččino nadívané kuřátko.

Babiččino nadívané kuřátko.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Časová náročnost
60 min.
Počet zobrazení
449x
Autor: labuznik.com

SUROVINY

1 kuře asi 1,8kg s drůbky
1 lžíce olivového oleje + 3 lžíce navíc + 2 lžíce navíc
sůl a pepř
8 lžic strouhanky
400 g nastrouhaného sýra Pecorino Romano, nebo podobného
1 našlehané vejce
2 stroužky česneku na tenko nakrájeného
2 lžíce na jemno posekané petrželky
špetka muškátového oříšku
1 stonek řapíkatého celeru na hrubo posekaný
1 cibule na hrubo posekaná
1,8l vody

POSTUP

Vyjmout drůbky a očistit je. Na pánvičce rozehřát lžíci oleje a na prudkém ohni drůbky osmažit. Osolit, opepřit je a na hrubo je nakrájet.

Přivéct vodu do varu.

Mezi tím na prudkém ohni ve velkém hrnci rozehřát 3 lžíce oleje a osmažit na něm kuře na všech stranách do hněda. Vyjmout jej a dát stranou.

Ve velké míse smíchat drůbky, 2 lžíce oleje, strouhanku, sýr, vejce, česnek, petrželku, oříšek, sůl a pepř. Pořádně vše promíchat a nadít tím kuře. Sepnout břišní dutinu kovovou jehlou, nebo ji sešít, zahnout kuřeti křídla dozadu a svázat jeho nohy motouzkem. Vložit do hrnce prsama nahoru a kolem nědo rozložit celer a cibuli

Nalít na kuře 1.8l vařící osolené vody a hrnec postavit na střední oheň. Vařit kuře po 1 hodinu, až je velice měkké a skoro odpadává od kosti. Ke konci ho sem tam polít tekutinou za spodu hrnce. Rozporcovat kuře.

Porce kuřete i s nádivkou podávat na hlubokých talířích, zalité tekutinou ve které se vařilo.



Doporučená příloha:
Bramborová kaše, nebo těstoviny a lehký salát.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.