Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Čínské závitky úplně jinak (se sladko - kyselou omáčkou)
 

Čínské závitky úplně jinak (se sladko - kyselou omáčkou)

Čínské závitky úplně jinak (se sladko - kyselou omáčkou)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
50 min.
Počet zobrazení
2738x
Autor: neuveden

SUROVINY

4 kuřecí prsa (cca á 170 g)
0,25 lžičky směs pěti koření
1 stroužek česneku rozdrcený
1 lžička sezamového oleje
2 zelené šalotky, na jemno posekané
4 plátky čínské šunky, nebo pikantní uzené
kukuřičná moučka
1 vejce lehce našlehané
1 lžíce mléka
4 velké nudlové těstoviny na jarní závitky (21,5 cm čtverec, nebo 8 menších)
rostlinný olej na smažení , který snese vysoké teploty bez přepálení
Sladko - kyselá omáčka:
80 ml sladké ananasové šťávy
60 ml vody
1,5 lžičky hnědého cukru
1 lžíce sójové omáčky
0,25 lžičky prášku pěti koření
1 lžíce čínského rýžového vína, nebo sherry vína
2 lžičky octa z rýžového vína, nebo bílého vinného
1 lžička kukuřičného škrobu
1 zelená šalotka na jemno posekaná

POSTUP

Položit maso mezi dva plásty plastického filmu a na naklepat je na 5mm. Potřít maso směsí koření, česneku, šalotky a sezamového oleje. Srolovat šunku do rolky a položit ji podélce na maso. Pevně srolovat maso na delší straně kolem šunky a zakládat konce během rolování. Připravit zbývající rolády. Obalit rolády v kukuřičné moučce, dobře je oklepat od přebytku moučky, namočit je do vajíčka a mléka. Položit jednu rolku diagonálně na těstovinové čtverečky a lehce potřít okraje vejcem. Založit konce a pevně srolovat kolem masa. Pokračovat se zbytkem rolád. (Nemáte-li velké těstoviny, pak rozkrojte masové roly na velikost, která se dá úplně uzavřít do čtverců těstovin, které máte. Pak se smaží o něco kratší dobu.) Postupně osmažit rolky v horkém oleji asi 10min., nebo až jsou lehce hnědé a uvařené uvnitř. (pozor, olej nesmí být příliš horký, protože by se rolády spálily). Osušit na kuchyňském ubrousku, nařezat na tlusté diagonální plátky a podávat se sladko - kyselou omáčkou. Sladko - kyselá omáčka: Smíchat šťávu, vodu, víno, cukr, koření a omáčku v malém kastrolku. Přidat smíchaný ocet s kukuřičnou moučkou a za stálého míchání zahřívat do varu, až omáčka trochu zhoustne. Zamíchat dovnitř šalotku a podávat. Původní kuchyní tohoto receptu je Čína
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE


vendy
05.03.2011 09:16:12

výborný

Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.