Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Dvakrát vařená kachna z Hong Kongu
 

Dvakrát vařená kachna z Hong Kongu

Dvakrát vařená kachna z Hong Kongu
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1600x
Autor: neuveden

SUROVINY

Suroviny:
Na kořenící směs:
2 lžíce /15 ml lehce podrceného anýzu
2 lžíce /15 ml čínského (sečuánského) pepře san-sho
50 85 g čerstvého zázvorového oddenku, oloupaný, nastrouhaný
5 velkých zelených cibulek nakrájených na 2,5 - 5 cm kousky
2,5 lžíce soli
Hlavní suroviny:
2 3 kachní prsa, celkem asi 600 g masa
1 lžíce tmavé sójové omáčky
1 lžíce vinného (rýžového, ovocného) octa
rostlinný olej na smažení
Na ozdobení pokrmu:
tenké plátky okurky a jarní cibulka

POSTUP

Postup přípravy:
Kachní prsíčka očistíme a osušíme a připravíme si všechny suroviny, abychom je měli blízko při ruce. V hmoždíři či třecí misce jemně rozmělníme suroviny určené pro ``kořenící směs``, až jsou sůl i koření dokonale provlhčena. Kořenící směsí pořádně promneme kachní prsa, vložíme je do plastikového sáčku a necháme marinovat 2 - 8 hodin v chladničce. Pak kachní prsa vybalíme ze sáčku, podusíme v páře i s nabalenou kořenící směsí na jejich povrchu; trvá to asi tak 1 a 0,5 hodiny. Zatím co se kachna dusí v páře občas kontrolujeme množství vody ve spodním hrnci (vyvíječi páry) a doléváme její úbytek vřelou vodou. Pak kachní prsa vyjmeme a během 10 minut necháme vychladnout a zbytky marinády z nich setřeme. Mezitím smícháme sójovou omáčku s octem a každou porci touto směsí postříkáme. Porce umístíme zpět na síto a necháme je na něm oschnout po uložení na studené místo nebo do chladničky, asi po dobu 3 hodin (poznámka DDK - můžeme je zde nechat zakryté až dva dny).
Před podáváním rozehřejeme olej v hlubší pánvi a když je dostatečně horký osmahneme na něm kachní porce ze všech stran do tmavě hnědé mahagonové barvy. Nejdříve je položíme do oleje kůží dolů. Již hotová kachní prsíčka položíme na papírový ubrousek a necháme vychladnout, nakrájíme je na úhledné tenké řezy, které opět složíme do původního tvaru do misky na podloží z listu hlávkového salátu. Podáváme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.