Kachna po staročesku

0 hodnocení02:07
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Suroviny:
  • kachna
  • láhev kysaného zelí 1
  • bílého vína 2 dl
  • cibule 2
  • kmín
  • sůl

Postup

1 Postup:
2 Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka. Pak ji rozporcujeme. Část tuku oddělíme a podusíme na něm cibuli, zalijeme vínem, přidáme kysané zelí, porce kachny, přelijeme výpekem a společně dodusíme doměkka. Podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky.

Mohlo by Vás zajímat

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku
1) Kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete napíchat pod kůži, aby lépe d...
 · 01:40
Pečená kuřecí křidýlka
Křidýlka podle potřeby očistíme a důkladně omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli rozčtvrtíme a česnek nakrájíme na plátky. Do pekáče nask...
 · 01:30
Kuře podle Petra Novotného - kuřohus
Naporcované kuře nebo kuřecí stehna oboustranně silně osolíme a okmínujeme, dáme do pekáče, přelijeme vodou, uzavřeme a pečeme 25 minut na 200oC....
Báječné kuřátko z Kazachstánu
Rozehřát olej na pekáči a vložit do něj kuřata prsama dolů. V misce smíchat zázvor, papriku, česnek, posekanou cibuli, oříšek a šafrán. Směs r...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...