Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Krůta s meruňkoořechovou omáčkou
 

Krůta s meruňkoořechovou omáčkou

Krůta s meruňkoořechovou omáčkou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
680x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 mladá krůta (cca 3kg)
sůl
pepř
2 lžíce měkkého másla
200 g meruňkové zavařeniny
1 zázvor
mletá paprika (chilli)
250 g sušených meruněk
200 g vlašských ořechů (půlek)
0,25 l masového vývaru (z kostky)

POSTUP

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Krůtu oplácheme, osušíme, zevnitř i zvenku vetřeme sůl a pepř. Potřeme 1 lžící másla a pečeme v troubě na pekáči 30 minut s prsíčky obrácenými dolů. Krůtu otočíme, potřeme zbytkem másla a pečeme dalších 30 minut. Meruňkovou zavařeninou utřeme dohladka a smícháme s oloupaným, jemně posekaným zázvorem, špetkou papriky a skořice. Zavařeninou potřeme maso. Přidáme meruňky a ořechy a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě dalších 20 minut. Krůtu vyjmeme z pekáče, odstavíme do tepla. Vypečenou šťávu trochu povaříme, dochutíme. Krůtu podáváme s omáčkou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.