Krůta s mlinci po zagorsku

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • slanina
  • sůl
  • krůta 1 ks
  • mlinci
  • vývar masový
  • sádlo vepřové

Postup

1 Dobře očištěnou krůtu protkneme slaninou, osolíme a necháme půl hodiny stát. Pak ji prudce opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 220 stupních doměkka. Při pečení krůtu často poléváme výpekem, případně masovým vývarem (může být i masox). Mlince rozdrobíme, zalijeme vařící osolenou vodou, přikryjeme a necháme asi 2 minuty máčet. Pak je scedíme, přidáme do pekáče ke krůtě, promícháme s výpekem a necháme chvilku s krůtou zapéci.

Poznámka

Krůtí pochoutka

Mohlo by Vás zajímat

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku
1) Kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete napíchat pod kůži, aby lépe d...
 · 01:40
Pečená kuřecí křidýlka
Křidýlka podle potřeby očistíme a důkladně omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli rozčtvrtíme a česnek nakrájíme na plátky. Do pekáče nask...
 · 01:30
Kuře podle Petra Novotného - kuřohus
Naporcované kuře nebo kuřecí stehna oboustranně silně osolíme a okmínujeme, dáme do pekáče, přelijeme vodou, uzavřeme a pečeme 25 minut na 200oC....
Báječné kuřátko z Kazachstánu
Rozehřát olej na pekáči a vložit do něj kuřata prsama dolů. V misce smíchat zázvor, papriku, česnek, posekanou cibuli, oříšek a šafrán. Směs r...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...