Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Krůtí prsa s ananasem
 

Krůtí prsa s ananasem

Krůtí prsa s ananasem
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
2096x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 kg krůtích prsou vcelku
1 konzervu ananasu – plátky
2 stroužky česneku
100 ml sojové omáčky
2 lžičky kari koření
1 feferonka
3 cibule
Na rýži:
250 g dlouhozrnné rýže
80 g strouhaného kokosu
2 lžíce oleje
sůl
kousek bujónu
1 svazek naťové cibulky
3 lžíce másla
1 lžičku solamylu
bílý pepř
sůl

POSTUP

Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Odlijeme šťávu z ananasového kompotu, přidáme k ní sojovou omáčku, prolisovaný česnek, kari koření a promícháme. Touto marinádou zalijeme maso a necháme alespoň hodinu (ale i déle) odležet. Maso přitom několikrát v marinádě obrátíme. Před vlastním tepelným zpracováním masa si očistíme a nakrájíme cibuli– stačí na tenká půlkolečka. Menší pekáček lehce vytřeme tukem a dno poklademe nakrájenou cibulí. Na ni položíme maso vyjmuté z marinády a přidáme část marinády. Pekáček přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě celkem asi 50 minut. Po 20 minutách pečení maso podlijeme zbylou marinádou a případně přidáme i trochu (horké) vody a dopečeme. Zatímco se maso peče, můžeme se věnovat přípravě rýže - postup viz recept 1350 Kokosová rýže. Krátce předtím, než budeme mít hotové maso a rýži, začneme se věnovat dokončení pokrmu. Na pánvi si rozpálíme tuk a v něm dozlatova opečeme ananasové plátky. Přidáme nakrájenou naťovou cibulku a feferonku a krátce podusíme. Upečená prsa vyjmeme z pekáčku a nakrájíme na plátky. Výpek z pod masa zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a chvíli povaříme. Pokrájené maso obložíme opečeným ananasem a polijeme zahuštěným výpekem. Podáváme s kokosovou rýží. Poznámka: Na fotografii jsou místo koleček ananasu kousky. Je to sice méně efektní, ale chutná to stejně (výborně).
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.