Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Kuře tandoori (3)
 

Kuře tandoori (3)

Kuře tandoori (3)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
2493x
Autor: neuveden

SUROVINY

Suroviny:
Na marinádu:
2 lžičky semínek kardamonu
2 kelímky bílého jogurtu
100 ml mléka
1 lžička kari koření
kurkuma
0,5 lžičky skořice
Na šafránovou rýži:
100 ml olivového oleje
1 cibule
1 červená feferonka
300 g rýže ``Basmati``
500 ml kuřecího vývaru
špetka šafránu
1 koriandrová nať
Příloha: šafránová rýže

POSTUP

Postup přípravy: Kuře rozdělíme na kousky ale nevykosťujeme. Nasekáme semena kardamonu a smícháme je v misce s pastou tandoori, mlékem a jogurtem, kari, kurkumou, skořicí solí a pepřem. Kuře touto marinádu polijeme a marinujeme minimálně 6 hodin. Po vyjmutí z marinády kousky kuřete potřeme olejem a pozvolna pečeme ve vyhřáté troubě nebo na grilu dozlatova. Marinádu prohřejeme v pánvičce a podáváme ji pak s porcemi kuřete a se šafránovou rýží. Příprava šafránové rýže: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibulku s feferonkou a rýží, pak zalijeme vývarem, přidáme trochu šafránu, sůl a pepř. Povaříme, přiklopíme pokličkou a a dusíme asi 20 minut v troubě.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.