Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Kuře v tandoori (1)
 

Kuře v tandoori (1)

Kuře v tandoori (1)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1952x
Autor: neuveden

SUROVINY

4 porce: - Suroviny pro
8 kuřecích stehýnek (prsíček), bez kůže
1 velká cibule, nasekaná
4 stroužky česneku, nasekané
0,5 lžičky mletého zázvoru
1 lžička drceného koriandru
0,5 lžičky drceného římského kmínu (cumin)
2 lžičky kardamomu
0,5 lžičky chilli prášku
0,5 šálku (125 ml) bílého jogurtu
1 lžíce bílého octa
1 lžíce worcesteru
4 lžíce čerstvé citrónové šťávy
1 lžička kořenící směsi ``Garam másala`` nebo ``Tandoori másala``

POSTUP

Postup přípravy: Na kuřecích porcích zbavených kůže provedeme 3 až 4 zářezy nožem. Smícháme cibuli, česnek, zázvor, koriandr, kmín, kardamom, chilli, jogurt, ocet, worchester a 2 lžičky tj. polovinu uvedeného množství citrónové šťávy. Vše rozetřeme nebo rozmixujeme na hladkou pastu. Kuřecí porce pastou potřeme a uložíme je do chladničky minimálně na 6 hodin, nejlépe přes noc. Marinované porce kuřete položíme na mřížku grilu nebo na pekáč a pečeme na středním ohni 45 minut až je maso měkké. Zlatohnědě zbarvené porce kuřete posypeme kořením ``garam másala`` nebo ``tandoori másala``, pokapeme zbývající (2 lžíce) citrónovou šťávou a podáváme např. s rýží. V jiné variantě receptu na ``Kuře v tandúru (2)`` (V. Miltner: ``Indická kuchyně``, Merkur 1987) je doporučována na marinádu pasta: z 1 větší cibule, 4 stroužků česneku, 1 lžičky tlučeného kmínu, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 0,5 lžičky mletého kardamomu, 1 lžičky pálivé papriky, 6 lžíc jogurtu, 1 lžíce octa, 1 lžíce worcesteru, šťávou ze 1 citrónů. Jinak postup je stejný, můžeme využít rozporcované 1 kuře bez kůže a porce jenom propíchat. Hotové porce kuřete pokapeme citrónovou šťávou a posypeme ``Horkým kořením`` neboli směsí ``Garam másala``. V další variantě postupujeme takto: nahoru
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.