
Kuřecí čína tisíce a jedné chuti
SUROVINY
3-4 středně velké kuřecí řízky
hl.mouka
sojová omáčka
1vajíčko
olej
bambusové výhonky
arašídy
hl.zelí
2barevné papriky
koření (sůl,pepř,paprika,kari)
+příloha (ideální rýže)
hl.mouka
sojová omáčka
1vajíčko
olej
bambusové výhonky
arašídy
hl.zelí
2barevné papriky
koření (sůl,pepř,paprika,kari)
+příloha (ideální rýže)
POSTUP
Nejlépe jeden den dopředu si naložíme kuřecí maso:Řízky nakrájíme na nudlicky cca 1cm široké a v míse promícháme s přibližně 2lžícemi hl.mouky, vajíčkem, sojovou omáčkou, 2lžícemi oleje a kořením (pepř,paprika,sůl). Přikryjeme a necháme v lednici do druhého dne.Rozpálíme olej v hluboké pánvičce nebo hrnci a zprudka opražíme na hrubo nakrájené arašídy. Přidáme naložené kuřecí nudličky. Zprudka opíkáme. Když je maso skoro hotové přidáme na menší nudličky nakrájené, vypeckované a umyté papriky, hl.zelí, bambusové výhonky a dochutíme sojovou omáčkou a případně kořením. Zelenina se musí dělat co nejkratší dobu, jinak ztrácí barvu i chuť.Během přípravy masa si vedle v hrnci uvaříme rýži -množství dle potřeby. Do vody s rýží nasypeme cca 1kávovou lžičku kary pro zpestření chuti i barvy rýže.
Recept "Kuřecí čína tisíce a jedné ch..." porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2018
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.