Kuřecí prsíčka marinované v červeném víně
Postup
1 Maso očistíme tak, aby kostička zůstala úplně holá, osolíme ho, opepříme a ponoříme alespoň na 3 hodiny do laku, který připravíme ze 100 ml vína, 100 ml balsamica a 2 lžic oleje.
2 Prsíčka opékáme po obou stranách.
3 Zeleninu nakrájíme na větší kusy, okořeníme polévkovým kořením a orestujeme na rozpáleném oleji.
4 Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme zbylým vínem, balsamicem, přidáme demiglas a svaříme.
5 Z grilované zeleniny utvoříme úhlednou hromádku, prsíčka 5x šikmo prořízneme a opřeme o zeleninu.
6 Omáčku dekorativně přeléváme dokola a zdobíme bazalkou, pečenými cherry tomaty a pórkovou slámou.
7 Pórková sláma: pórek nakrájíme na dlouhé nudličky a pozvolna smažíme v oleji.
Mohlo by Vás zajímat
Křidýlka podle potřeby očistíme a důkladně omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli rozčtvrtíme a česnek nakrájíme na plátky.
Do pekáče nask...
· 01:30
1. Kuřecí stehna omyjeme, potřeme chili kořením a obalíme v hl.mouce.
2. Stehna opečeme na margarinu do hněda.
3. Necháme odkapat ananas.
4. K...
· 00:40
Připravené maso nakrájíme na tenké nudličky a poprášíme kořením kari. Dáme do misky, pokapeme olejem a necháme asi 1 hodinu proležet. Občas promí...
· 02:00
Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do pánve na rozpálený tuk a orestujeme. Pak přidáme žampiony, kapii, sojovou om...
· 00:44
Komentáře