Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Kuřecí srdíčka na spoustě koření
 

Kuřecí srdíčka na spoustě koření

Kuřecí srdíčka na spoustě koření
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1613x
Autor: neuveden

SUROVINY

500 g zmrazených kuřecích srdíček
2 velké cibule, jemně nasekané
3 stroužky česneku, rozmačkané
1 lžíce nastrouhaného oddenku zázvoru
0,5 lžíce koření "laos" - bubuk (můžeme vynechat pokud nemáme přidáme 1 lžíci oddenku zázvoru)
1 lžička čerstvě a hrubě drceného černého pepře
0,5 lžíce kurkumy (nebo koření kari)
0,5 lžíce římského kmínu (cumin) nebo kmínu
2 kostky kuřecího bujónu nebo vlastní zeleninovo - kuřecí vývar
1 lžička zeleninového ochucovadla v prášku (např. Knorr, Vegeta apod.)
0,5 lžičky granulované jíšky (např. Knorr a pod.)
2 lžíce oleje
Příloha: knedlík, čerstvý chléb

POSTUP

Ve větším, nejlépe litinovém kastrolu nebo vyšší pánvi a na větším plameni rozehřejeme olej. Na rozpálený olej vložíme balíček opláchnutých, ale ještě nerozmrazených kuřecích srdíček a bez pokličky zahříváme. Srdíčka pustí vodu, kterou intenzivně odpařujeme až na tuk. Přidáme kmín (cumin) a mírně maso na tuku osmahneme. Srdíčka vyjmeme a dáme stranou do misky. Do zbytku tuku na pánvi vložíme velmi drobně nasekanou cibuli a po nějaké chvilce rozmačkané stroužky česneku. Cibuli hned raději osolíme, aby jsme zabránili jejímu zhnědnutí či připálení a osmahneme ji do sklovita. Do cibulkové směsi přidáme nastrouhaný oddenek zázvoru, hrubě roztlučený černý pepř. Do kořeněné směsi vrátíme na poloviny rozkrojená kuřecí srdíčka, přidáme kurkumu nebo kari, případně laos a stále mírně restujeme za míchání. Po chvilce zalijeme maso asi 250 ml vývaru z drůbežích kostek nebo vlastní výroby. Můžeme použít na podlití i víno. Kousky masa však musíme mít jen částečně zalité, malinko z kapaliny vyčnívají a tak je dusíme (nevaříme!). Zmírníme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou a za mírného probublávání při teplotě těsně u bodu varu dusíme a dusíme. Občas dolijeme malé množství horké vody a zamícháme. Když jsou srdíčka již příjemně chrupavě a měkká, ochutíme omáčku zeleninovým práškovým nebo granulovaným ochucovadlem, podle chuti dosolíme. V případě, že nám cibule omáčku dostatečně nezahustila, přidáme ještě pár granulí rozpustné jíšky. Mouku na zahuštění omáčky každopádně nedáváme! Podáváme na talířích posypané pórkem nebo nasekanou jarní cibulkou. Omáčka má tmavě hnědou barvu, velmi chutná a srdíčka mírně chrupají. Relativně laciné a moc dobré. nahoru
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.