Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Kuřecí stehna plněná chlebovou nádivkou a bramborová kaše s křupavými krutóny
 

Kuřecí stehna plněná chlebovou nádivkou a bramborová kaše s křupavými krutóny

Kuřecí stehna plněná chlebovou nádivkou a bramborová kaše s křupavými krutóny
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
841x
Autor: neuveden

SUROVINY

kuřecí stehna
4 vykostěná kuřecí stehna s kůží
střik koňaku nebo brandy
100 ml vína na podlití
40 g másla
olivový olej na opečení
sůl
pepř
nádivka
4 plátky chleba Moskva
svazek libečku
střik koňaku nebo brandy
50 ml bílého vína
40 g másla
muškátový oříšek
sůl
pepř
kaše
800 g brambor
40 g másla
150 ml mléka
0,5 veky
svazek pažitky nebo bazalky
panenský olivový olej
sůl

POSTUP

1. Vykoštěná stehna položíme kůží na stůl, rozklepeme, pokapeme koňakem nebo brandy, osolíme, opepříme a necháme odležet.
2. Chleba nakrájíme na malé kostky, přidáme nasekaný libeček, změklé máslo, zakápneme bílým vínem a koňakem, ochutíme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Necháme v lednici odležet.
3. Masové plátky plníme nádivkou a svazujeme motouzem buď do tvaru měšců nebo závitků. Takto připravené ještě osolíme a opepříme, zprudka opečeme na pánvi s olivovým olejem, přendáme do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme máslové plátky a pečeme při 160°C asi 25 minut.
4. Brambory nakrájíme na kousky, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka, scedíme, na dně necháme trošku horké vody, přidáme máslo a rozšleháme do jemné kaše. Kaše musí být zcela hladká a bez hrudek, než do ní nalijeme horké mléko. Po vlití mléka už nemáme šanci hrudky rozšlehat.
5. Veku nakrájíme na malé kostičky a necháme ji chvíli v troubě sušit. Olivový olej rozpálíme a suché kostky veky na něm opečeme.
6. Krutóny necháme vychladnout a promícháme je se sekanou pažitkou a společně zamícháme do velejemné kaše.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.