Martinská kachní prsa
Suroviny
na porce
- kachní prsa v celku s kůží - cca 600 g 1
- černého piva 1 l
- medu 3 polévkové lžíce
- zázvor
- větvička jalovce
- rozmarýn
- nové koření
- olej
- pepř
- sůl
- bramborové krokety
Postup
1 Kachní prsa ve hřbetní části kůži několikrát nařízneme a do zářezů nasypeme sůl. Celá prsa zprudka na malém množství oleje po všech stranách opečeme. Vložíme na pekáč, okořeníme a podlijeme černým pivem. V troubě za občasného podlévání pečeme cca 40 minut.
2 Před dopečením vsuneme opatrně pod kůži jalovcové větvičky a přelijeme medem. Necháme krátce v troubě zapéct. Podáváme s bramborovým knedlíkem či kroketami.
Mohlo by Vás zajímat
1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a silněji opepříme.
2. Na oleji maso opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme jemně posekanou cibuli, krátce o...
·
Sýr a nivu nastrouháme a smícháme. Připravíme si trojobal.
Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je opatrně rozklepeme na ...
· 00:45 ·
Krut. prsa nakrájíme na plátky,solíme,opepříme a opékáme na oleji.Po chvílí přidáme játra na nudličky a orestujemena pánvi spolu s prsy.
Posypem...
· 02:00 ·
1. Krůtí maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky a ty pak na kostičky o straně 1,5 cm.
2. V misce rozšleháme 1 vejce se solí, špetkou pepře, 2 lží...
·
Komentáře