Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Perlička pečená se 30 stroužky česneku
 

Perlička pečená se 30 stroužky česneku

Perlička pečená se 30 stroužky česneku
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1991x
Autor: neuveden

SUROVINY

1,8 kg perličky, bažanta nebo kuřete, vcelku
30 stroužků česneku, ve slupce
10 g másla
1 lžíce olivového oleje
6 malých větviček čerstvého rozmarýnu
1 vrchovatá lžíce lístků rozmarýnu, nasekané rozmačkané
275 ml bílého vína
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Na těsnící těsto - ``huff paste``:
225 g hladké mouky + něco zvlášť na poprášení
Pomůcky:
4,5 litru. - kastrol s poklicí, dost velký na jedno kuře, asi o objemu
Příloha:
krémové bramborové pyré

POSTUP

Troubu předehřejeme na 200°C. Nejprve ze všeho kuře osušíme jak je to jen možné, např. pomocí kuchyňského ubrousku. Pak rozpustíme máslo a olej v kastrole a na poměrně prudším ohni kuře ze všech stran restujeme dohněda. Zdá se to být nešikovné, restovat kuře vcelku, ale chráníme si ruce rukavicí a kuře přitom držíme za nožičky. A obracíme je ze všech stran, až je osmahnuté, což trvá celkem asi 10 - 15 minut. Potom kuře dáme stranou a do téhož kastrolu vložíme celé stroužky česneku i se slupkou a kolem ještě poházíme větvičky rozmarýnu a povrch posypeme rozdrceným rozmarýnem. Přilijeme víno a kapalinu uvedeme pomalu k varu. Mezitím nasypeme mouku do misky, přidáme 150 ml studené vody - vypracujeme měkké, ale ne lepkavé těsto na utěsnění (``huff paste``) Těsto rozdělíme a zhotovíme z něho 4 válečky asi tak 23 cm dlouhé, vyválíme je na lehce poprášené pracovní desce. Tyto válečky přitiskneme souvisle na okraj kastrolu a opatrně přiložíme poklici, přitlačíme a pečlivě ji utěsníme, aby nebyla nikde žádná skulinka. Můžem také kastról jednoduše přikrýt zdvojenou hliníkovou fólii a pak na ni ještě přitlačit poklici. Kastrol vložíme do trouby a zahříváme obsah přesně 1 hodinu. Pak odstraníme poklici a necháme kuře dopéci ještě dalších 10 minut, aby byla kůžička chrupavá. Hotové kuře vyndáme a necháme před porcováním 10 minut odpočinout. Porce kuřete podáváme obložené současně s upečeným česnekem a polité vypečenou šťávou. Při jídle vždy rozmačkenme česnekové stroužky vidličkou a vytlačíme z nich krémovou náplň a kousky masa namáčíme do této omáčky. Velmi vhodnou přílohou je krémové bramborové pyré.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.