Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Plněná krůta
 

Plněná krůta

Plněná krůta
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1432x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 krůta o hmotnosti asi 3 kg.
50 g másla
sůl.
Mandlová nádivka :
50 g bílé veky
3 vejce
150 g mandlí
muškátový květ
80 g másla
sůl
petrželky
mléko
Masová nádivka :
300 g libové vepřové plece
50 g slaniny.
1 vejce
1 žemle
pepř
petrželka
sůl
nové koření
2 lžíce brandy.

POSTUP

Příprava mandlové nádivky: Mandle vsypeme do studené vody, přivedeme k varu, povaříme minutu, pak přecedíme, oloupáme a drobně nakrájíme. Z bílé veky odstraníme kůrku, veku pokrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout. Změklé máslo utřeme se solí postupně přidáváme žloutky, potom muškátový květ, rozsekanou petrželku Příprava masové nádivky: Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem. Maso, slaninu a žemli umeleme, přidáme vejce, rozsekanou petrželku, pepř, práškové nové koření, brandy, sůl a dobře promícháme. Opláchnutou krůtu osušíme a osolíme na povrchu i uvnitř a necháme chvíli odležet. Pak na prsou uvolníme kůži a do otvoru vložíme jednu nádivku. Do dutiny břišní vložíme druhou nádivku. Konec krku přehneme a sešijeme bílou nití. Zašijeme také dutinu břišní. Špičky křídel odsekneme a křídla zaklesneme dozadu. Upevníme na ně střed motouzu, který překřížíme přes záda a zachytíme jím nohy a přitiskneme je k tělu. Konec motouzu přivážeme k biskupu. Krůtu vložíme ( hrudí nahoru ) do pekáče s rozehřátým máslem, podlijeme vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvilce příkon tepla zmírníme, krůtu obrátíme a podložíme ji špejlemi, aby se kůže nepřichytila k pekáči. Při pečení krůtu přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Připečenou šťávu z okrajů pekáče seškrabujeme, aby šťáva měla pěknou barvu. Jako přílohu volíme různou barvu a přípravu zelí, knedlíky bramborové, houskové, brambory pečené nebo vařené.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.