Špindlerovská kachna

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • kachna 1
  • piva 1 l
  • jablka 2
  • vejce 3
  • žemle 2
  • hřibů 150 g
  • cibuli 1
  • tyrolský špek
  • rozmarýn
  • petrželka
  • směs koření foodoo
  • sůl

Postup

1 Tyrolský bok orestujeme s cibulí a vmícháme do nakrájené a navlhčené žemle. Přidáme žloutky, sekanou petržel a osolíme. Na závěr vmícháme sníh z bílků. Touto nádivkou naplníme kořeněnou a osolenou kachnu, kterou pečeme s krájenými jablíčky na pivě.
2 Podáváme s klobásovým zelím opékanými knedlíky.

Mohlo by Vás zajímat

Kachna s nádivkou
Z kachny vyjmeme krk a nádivku dáme do břicha i do volete.
Kachna na zelí paní Kamily z Ostravy
Kachní stehna nasolíme, nakmínujeme a přidáme tymián. Tuk nepoužíváme, protože jsou stehna dostatečně tučná a pustí nám spoustu tuku. Vložíme na ...
 · 01:00 · 
Kachna au pecher
Kachnu opláchneme a osušíme. 50 g broskví (meruněk) nakrájíme na malé kostičky, zbytek přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Lístky tymiánu nadrobno naseká...
 · 01:00 ·  · 02:00 · 
Kachna na divoko
V předehřáté troubě (nebo remosce) rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmažíme cibuli, přidáme na jemné nudličky nakrájenou kořen...
 · 01:00 ·  · 02:00 ·  · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...