
Sváteční aspik
SUROVINY
0,5 kg kuřete
1 konzerva nakládaných žampiónů
1 sklenka nakládané zeleniny (např. Moravanka)
2 sáčky čiré želatiny (2x na 0,25 litru)
kostky MAGGI Zlatého Slepičího bujónu
sůl
pepř
1 konzerva nakládaných žampiónů
1 sklenka nakládané zeleniny (např. Moravanka)
2 sáčky čiré želatiny (2x na 0,25 litru)
kostky MAGGI Zlatého Slepičího bujónu
sůl
pepř
POSTUP
Kuře uvaříme doměkka s kořenovou zeleninou (kousek mrkve, petrželky a celeru) a s kostkami MAGGI Zlatého Slepičího bujónu.
Kuře vkládáme do horké vody, aby maso zůstalo chutné a nevyvařilo se nám do vody!
Necháme vychladnout a maso obereme, nakrájíme na kostky, přidáme sklenici nakládané zeleniny bez nálevu.
Kůži z kuřete a 0,666666666666667 konzervy žampiónů pomeleme najemno, přidáme k masu a zelenině, uvaříme aspik podle návodu (vývar + nálev ze zeleniny + aspik ze sáčku).
Vše promícháme, dle chuti přisolíme, připepříme a nalejeme do formy na srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici.
Krájíme na porce, které ozdobíme čerstvou zeleninou a nakládanými hříbky.
Recept "Sváteční aspik" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.