Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Szigligetská kuřecí prsíčka
 

Szigligetská kuřecí prsíčka

Szigligetská kuřecí prsíčka
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
625x
Autor: neuveden

SUROVINY

4 plátky vykostěných kuřecích prsíček;
40 dkg kuřecích jater;
saturejka;
pepř;
petrželová nať;
2 dl suchého bílého vína (např. „Balaton környéki Szürkebarát``);
Na jarní přílohu:
1 menší květák;
1 menší brokolice;
2 mrkve;
1 středně velký lilek;
Na salát:
1 svazeček ředkviček;
1 salátová okurka;
1 nová cibule;

POSTUP

Rozpálíme malé množství oleje a osmažíme játra. Zatímco se játra smaží, připravíme si přílohu. Mrkev nakrájíme na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžičky a lilek nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu, kromě lilku, svaříme ve vodě. Nemusíme ji dlouho vařit, stačí ji pouze nechat projít varem. Potom už všechnu zeleninu, i s lilkem, podusíme na másle.
Až budou játra téměř hotová, ochutíme je pepřem, petrželovou natí a saturejkou.
Kuřecí prsíčka rozkrojíme, osolíme a naplníme játry. Plátky masa složíme a stočíme. Závitky můžeme propíchnout párátkem. Na tuku, který zůstal po osmažení jater, závitky osmažíme a dolijeme trošku oleje, aby se maso nepřipálilo. Podusíme na bílém víně.
Salát připravíme z čerstvé zeleniny. Nakrájíme na malé kousky ředkvičky, salátovou okurku a cibuli. Osolíme a okořeníme rozmarýnem a saturejkou. Zakapeme několika kapkami oleje, ve kterém jsme smažili maso.
Hotový pokrm naservírujeme na talíř, maso, zeleninu a salát hezky vedle sebe.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.