Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Velikonoční roláda s kopřivami
 

Velikonoční roláda s kopřivami

Velikonoční roláda s kopřivami
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
120 min.
Počet zobrazení
384x
Autor: neuveden

SUROVINY

50 g slanina
sůl
4 dl vývar
2 ks vejce
1 ks cibule
1 ks kuře
pepř
1 hrst - mladé lístky kopřiv
0,5 hrstě - zelená petrželka
horčice 1-2 lžic
1 lžíce hladká mouka
olej nebo sádlo

POSTUP

Kuře si očistíme a vykostíme. Ostrým nožem jej nařízneme na zádech podél páteře. Opatrně postupným lehkým odřezáváním sejmeme maso ze žeber, a pak vykostíme také stehna a křídla.


Vykostěný plát masa položíme na potravinovou folii kůží dospodu. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.


Omyjeme, nakrájíme a spaříme kopřivy. Nakrájíme si nadrobno slaninu, pořádně ji orestujeme a na ní pak orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zpracované kopřivy. Krátce dusíme. Přidáme rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.


Směs narovnáme na připravený plát masa a posypeme jej posekanou petrželkou. Nakonec plát pomocí potravinářské folie smotáme do rolády a pokud možno úhledně převážeme provázkem.


Na pekáči si rozpálíme olej, nejlépe sádlo, a roládu v něm pořádně opečeme ze všech stran. Když máme orestováno, podlijeme vývarem a pečeme v troubě asi hodinu. Samozřejmě během pečení podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou a roládu přeléváme vypečenou šťávou.


Upečenou roládu vyjmeme z pekáče a uchováme v teple. Moukou rozkvedlanou ve vodě zahustíme vypečenou šťávu a povaříme.


Podáváme s bramborem či kaší a přeléváme omáčkou. Roládu můžeme podávat i studenou.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.