Čínské fondue se švestkovou omáčkou

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • stroužky česneku 2
  • lžička zázvoru 1
  • lžíce oleje 1
  • lžic švestkové omáčky 8
  • lžic sójové omáčky 5
  • lžíce sherry 3
  • lžíce medu 1
  • lžíce octa 1
  • drůbežího vývaru 1 l
  • masa (krůtí 800 g
  • vepřové
  • jehněčí
  • kuřecí)
  • zeleniny dle chuti 1 kg
  • krabího masa 200 g
  • krevety 4

Postup

1 Oloupeme a nadrobno nasekáme česnek. Spolu se zázvorem ho orestujeme na oleji. Přidáme švestkovou i sójovou omáčku, sherry, med, ocet a 125ml vývaru. Omáčku asi 5 minut povaříme. Maso očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Zeleninu očistíme a dle druhu nakrájíme na plátky nebo kostičky. Vše dáme na talíře. Rozpálíme zbývající vývar. Maso, zeleninu o mořské plody napichujeme na jehly a povaříme je ve vývaru.

Mohlo by Vás zajímat

Sedlácké super fondue
Z bochníku chleba odřežeme vršek a vydlabeme střídku Slaninu nakrájenou na proužky osmažíme na oleji. Smetanu smícháme se sýrem, přidáme na kosti...
 · 00:30
Čokoládové fondue
Rozlámanou čokoládu rozpustíme v kondenzovaném mléce při malém plameni. Vmícháme pomerančovou šťávu, likér a sekané ořechy. U stolu držíme teplé ...
Fondu (sýrový krém) - po alpsku
Připravíme sýrový krém-fondu. Nejlépe večer, ale alespoň 2 hod. předem, nakrájíme sýr na tenké malé kousky, dáme do misky a zalijeme trochou mlék...
 · 
Fondue ´´ Savoyarde´´
Préparation : Découper le pain rassis en petit morceaux et le placer dans une corbeille. Préparer les fromages en enlevant la croute et en les ...
 ·  · 00:20
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...