Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Fondue > Fondu (sýrový krém) - po alpsku
 

Fondu (sýrový krém) - po alpsku

Fondu (sýrový krém) - po alpsku
 
  • přidat obrázek ...
 
*
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
4146x
Autor: neuveden

SUROVINY

alla Valdostana
200 g sýru - fontina
1 cibule
1 stroužek česneku
2 vejce
mléko
máslo
sůl
pepř

POSTUP

Připravíme sýrový krém-fondu. Nejlépe večer, ale alespoň 2 hod. předem, nakrájíme sýr na tenké malé kousky, dáme do misky a zalijeme trochou mléka s rozetřeným česnekem. Přikryjeme a necháme uležet do rána. Scedíme naležený sýr a v širším teflonovém kastrolu, na mírném ohni, s 2 plátky másla za stálého míchání necháme roztavit. Můžeme přimíchat kapku třešňovice, grappy nebo whisky. Přidáme 2 žloutky a rychle mícháme dokud nevznikne jemný hustý krém. Vypněte plyn. Podáváme s opečenými toasty nebo topinkami na sucho.. Nebo: Můžeme uvařit krátké těstoviny – mezzepenne a přimícháme je do sýrového krému. Moc dobré.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.