Fondue Piri

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, oloupané rajčata rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nadrobno nakrájíme, zelené papriky zbavíme semen, odstraníme bílé vnitřní přepážky, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Máslo rozpustíme ve fonduovém koltíku na plotýnce, cibuli a zeleninu v něm osmahneme a ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 10 minut dusit, pak přilijeme ryzlinkem a uvedeme do varu. Tavený chester nakrájíme na drobné kostičky, postupně přidáváme k zelenině a rozpuštíme na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká, krémová omáčka. Škrob smícháme se žloutky a šlehačkou a vše vmícháme do sýrové omáčky a ochutíme mletým pepřem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
2 Přílohy: pšeničný chléb, karbanátky, teplé koktejlové párky

Mohlo by Vás zajímat

Sedlácké super fondue
Z bochníku chleba odřežeme vršek a vydlabeme střídku Slaninu nakrájenou na proužky osmažíme na oleji. Smetanu smícháme se sýrem, přidáme na kosti...
 · 00:30
Čokoládové fondue
Rozlámanou čokoládu rozpustíme v kondenzovaném mléce při malém plameni. Vmícháme pomerančovou šťávu, likér a sekané ořechy. U stolu držíme teplé ...
Fondu (sýrový krém) - po alpsku
Připravíme sýrový krém-fondu. Nejlépe večer, ale alespoň 2 hod. předem, nakrájíme sýr na tenké malé kousky, dáme do misky a zalijeme trochou mlék...
 · 
Fondue ´´ Savoyarde´´
Préparation : Découper le pain rassis en petit morceaux et le placer dans une corbeille. Préparer les fromages en enlevant la croute et en les ...
 ·  · 00:20
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...