Fondue s podmáslím
Postup
1 Stroužek česneku oloupeme, prolisujeme do fonduové nádoby, přidáme máslo, rozpustíme na plotýnce a poprášíme pšeničnou moukou. Zamícháme a přelijeme podmáslím. Za stálého míchání uvedeme do varu a odstavíme z ohně. Ementál nastrouháme do podmáslí, opět postavíme na oheň a za stálého míchání ohříváme, dokud se sýr nerozpustí, pak omáčku dle chuti okořeníme strouhaným muškátovým oříške, tabascem nebo pepřem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
2 Přílohy: kostky veky, kompoty, kořeněné okurky v octě.
Mohlo by Vás zajímat
Z bochníku chleba odřežeme vršek a vydlabeme střídku Slaninu nakrájenou na proužky osmažíme na oleji. Smetanu smícháme se sýrem, přidáme na kosti...
· 00:30
Rozlámanou čokoládu rozpustíme v kondenzovaném mléce při malém plameni. Vmícháme pomerančovou šťávu, likér a sekané ořechy. U stolu držíme teplé ...
Připravíme sýrový krém-fondu. Nejlépe večer, ale alespoň 2 hod. předem, nakrájíme sýr na tenké malé kousky, dáme do misky a zalijeme trochou mlék...
·
Préparation :
Découper le pain rassis en petit morceaux et le placer dans une corbeille.
Préparer les fromages en enlevant la croute et en les ...
· · 00:20
Komentáře