Fondue švýcarské

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • stroužek česneku 1
  • bílého vína 1 dl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • ementálu 400 g
  • bramborového škrobu 20 g
  • třešňové kořalky nebo slivovice 1 dl
  • chléb

Postup

1 Kameninovou pánev na fondy „Caclon“ vymažeme česnekem, vlijeme asi 0,7 vína, přidáme pepř, muškátový oříšek, sůl, kostečky ementálu, zahříváme a šleháme asi 10 minut. Bramborový škrob rozmícháme ve zbytku vína a vlijeme k sýru do pánve. Stále šleháme, až sýrový krém zhoustne, přilijeme pálenku a znovu mícháme. Hotové fondy má vzhled jemného krému s vůní sýra, koření a pálenky. Pánev s fondy postavíme na stůl na lihový vařič, protože fondy musí být stále teplé. Stolující si ve fondy namáčí malé kostky chleba napíchnuté na speciální vidličce. Podáváme s bílým vínem.

Mohlo by Vás zajímat

Sedlácké super fondue
Z bochníku chleba odřežeme vršek a vydlabeme střídku Slaninu nakrájenou na proužky osmažíme na oleji. Smetanu smícháme se sýrem, přidáme na kosti...
 · 00:30
Čokoládové fondue
Rozlámanou čokoládu rozpustíme v kondenzovaném mléce při malém plameni. Vmícháme pomerančovou šťávu, likér a sekané ořechy. U stolu držíme teplé ...
Fondu (sýrový krém) - po alpsku
Připravíme sýrový krém-fondu. Nejlépe večer, ale alespoň 2 hod. předem, nakrájíme sýr na tenké malé kousky, dáme do misky a zalijeme trochou mlék...
 · 
Fondue ´´ Savoyarde´´
Préparation : Découper le pain rassis en petit morceaux et le placer dans une corbeille. Préparer les fromages en enlevant la croute et en les ...
 ·  · 00:20
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...