Fondue z klobás

0 hodnocení00:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • klobás různých druhů 12
  • krajíce tmavého chleba 4
  • žlutá paprika 1
  • červená paprika 1
  • žampionů 12
  • slunečnicového oleje 1 l

Postup

1 Klobásy a krajíce chleba nakrájíme na kostičky velké 2 cm
2 Papriky namočíme do vařící vody, necháme okapat, osušíme a oloupeme. Rozpůlíme je, vyjmeme bílé přepážky a semeník a lusky nakrájíme na silnější nudličky. Žampiony omyjeme a odřízneme nožičky, které nebudeme potrebovat.
3 Do kotlíku nalijeme olej a uvedeme na ohni do varu. Všechny přísady rozložíme na stůl a nádobu na fondue postavíme na vařič uprostřed stolu.
4 Kostky klobásy, papriky, žampiony a chléb napíchneme na vidličku a ponoříme do vařícího oleje.
5 Opečené kousky si nedáváme vidličkou přímo do úst, abychom se nespálili, ale na talířek. Pak jednotlivé kousky napichujeme obyčejnou vidličkou.

Mohlo by Vás zajímat

Sedlácké super fondue
Z bochníku chleba odřežeme vršek a vydlabeme střídku Slaninu nakrájenou na proužky osmažíme na oleji. Smetanu smícháme se sýrem, přidáme na kosti...
 · 00:30
Čokoládové fondue
Rozlámanou čokoládu rozpustíme v kondenzovaném mléce při malém plameni. Vmícháme pomerančovou šťávu, likér a sekané ořechy. U stolu držíme teplé ...
Fondu (sýrový krém) - po alpsku
Připravíme sýrový krém-fondu. Nejlépe večer, ale alespoň 2 hod. předem, nakrájíme sýr na tenké malé kousky, dáme do misky a zalijeme trochou mlék...
 · 
Fondue ´´ Savoyarde´´
Préparation : Découper le pain rassis en petit morceaux et le placer dans une corbeille. Préparer les fromages en enlevant la croute et en les ...
 ·  · 00:20
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...