Špenátové fondue
Postup
1 Mražený špenát necháme rozmrazit při pokojové teplotě a necháme okapat. Goudu nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Máslo nebo margarín rozpustíme ve fonduové nádobě na plotýnce a v omastku cibuli dozlatova osmahneme, pak přilijeme Šlehačku a uvedeme do varu postupně přidáváme sýr a na mírném ohni za stálého míchání ho rozpouštíme (NEVAŘÍME!), až vznikne hladká krémová omáčka. Pak vmícháme špenát. Škrob smícháme se šlehačkou a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, ochutíme solí, mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Mohlo by Vás zajímat
Z bochníku chleba odřežeme vršek a vydlabeme střídku Slaninu nakrájenou na proužky osmažíme na oleji. Smetanu smícháme se sýrem, přidáme na kosti...
· 00:30
Rozlámanou čokoládu rozpustíme v kondenzovaném mléce při malém plameni. Vmícháme pomerančovou šťávu, likér a sekané ořechy. U stolu držíme teplé ...
Připravíme sýrový krém-fondu. Nejlépe večer, ale alespoň 2 hod. předem, nakrájíme sýr na tenké malé kousky, dáme do misky a zalijeme trochou mlék...
·
Préparation :
Découper le pain rassis en petit morceaux et le placer dans une corbeille.
Préparer les fromages en enlevant la croute et en les ...
· · 00:20
Komentáře