Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Fondue > Vepřové fondue
 

Vepřové fondue

Vepřové fondue
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Časová náročnost
100 min.
Počet zobrazení
795x
Autor: neuveden

SUROVINY

200 g jitrnic
200 g jelítek
6 klobásek
1 ostravská klobása
4 zelená jablka
4 brambory
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce calvadosu
4 lžíce mouky
sůl
pepř
Omáčka:
1 šálek tapenady (směs kaparů, černých oliv a ančoviček
zalitá olivovým olejem)
1 šálek smetany ke šlehání
1 šálek majonézy
2 lžíce hořčice

POSTUP

Příprava masa: Vodu přivedeme do varu a dáme do ní na 25 minut povařit klobásu. Uvařenou klobásu necháme vychladnout. Jelita a párky oloupeme a dáme do lednice, aby ztuhly. Mezitím oškrábeme jablka a brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Potom je osolíme, opepříme a naložíme nejméně na hodinu do nálevu z citronové šťávy a calvadosu. Jablka a brambory vyjmeme z nálevu, necháme okapat a dáme do lednice. Příprava omáčky: V jedné misce smícháme tapenadu se smetanou a v druhé majonézu s hořčicí. Pracovní desku nejprve posypeme rovnoměrně moukou. Jelítka, jitrničky, klobásky a ostravskou klobásku nakrájíme na kolečka a posypeme moukou. Stejným způsobem pokračujeme i u jablek a brambor. Poté jednotlivé přísady napichujeme střídavě na vidličku. Do kotlíku nalijeme olej a zahřejeme ho. Olej by se neměl vařit. Nádobu postavíme na vařič uprostřed stolu. Vidličku s napíchnutými kousky ponoříme na 3 až 5 minut do horkého oleje. Poté si jednotlivé části dáme na talíř a namáčíme je v omáčce podle chuti.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.