Houbová polévka

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Připravíme si houbový bujón: Očistíme hřiby, žampiony, nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě, až změknou. Potom přidáme omytou zeleninu – mrkev, celer, petržel – kterou jsme si nejdřív osmahli na másle dozlatova. Oloupeme rajčata a potom je spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji, až všechno změkne. Solené hříbky spaříme vařící vodou a nakrájíme na kousky. Všechny ingredience vmícháme do polévky a vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme bobkový list a prohřejeme. Na talíři zdobíme lžičkou smetany a zastříkneme citronovou šťávou.

Poznámka

Výborná přesnídávková polévka plná hub. Naložené i čerstvé hřiby a žampiony, rajčata a zelí! Je to výborné!!

Mohlo by Vás zajímat

Houbová polévka s bramborem
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Pokud použijeme houby čerstvé, očistíme ...
 · 01:00
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Příprava: Na rozehřátém oleji osmažíme do zlatova jemně nakrájenou cibuli,přidáme na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou.Po chvilce zasypeme papr...
 · 00:30
Krémová polévka se žampiony
Celer, mrkev, petržel, pórek a cibuli důkladně očistíme, nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Všechnu zeleninu kr...
Smetanová houbová polévka
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme oloupané a nakrájené brambory, houby a okořeníme paprikou, kmínem. pepřem a solí. Vše podlijeme vodou a povaříme...
 · 00:40 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...