
Bedly na bílém víně
SUROVINY
0,5 kila bedel
1 dcl bílého vína
lžíci oleje
5 dkg anglické slaniny
šťávu z poloviny citronu
pepř
sůl a máslo na vymazání ohnivzdorné misky.
1 dcl bílého vína
lžíci oleje
5 dkg anglické slaniny
šťávu z poloviny citronu
pepř
sůl a máslo na vymazání ohnivzdorné misky.
POSTUP
Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme). Nožičky bedel a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na zbylém oleji. potom podlijeme vínem a povaříme. Ochutíme citrónovou šťávou a nalijeme na bedle. Pečeme ve středně teplé troubě asi půl hodinky. Přílohou je vhodné bílé pečivo.
Recept "Bedly na bílém víně" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.