Dušená pýchavka obecná

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • pýchavek 500 g
  • cibule 1
  • oleje 2 PL
  • másla 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • na posypání parmezán
  • na ozdobu sekaná petrželka

Postup

1 Příprava:
2 Na rozpáleném oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme očištěné a na silnější plátky nakrájené pýchavky, osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se většina šťávy odpaří.
3 Pak přidáme rozpuštěné máslo a ještě chvilku podusíme. Na talíři sypeme parmezánem a sekanou petrželkou. Jednoduché, rychlé.
4 Doporučená příloha:
5 hranolky, americké brambory, majolkovo-jogurtová zálivka atd.

Mohlo by Vás zajímat

Hríby
Například v houževnatci jedlém je látka, snižující hladinu cholesterolu v krvi. Čirůvka fialová, výtečná podzimní houba, obsahuje látky, jež ...
Zelené fazolky s bedlami
V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, zpěníme v něm nadrobno nakrájenou cibuli, k tomu vložíme na větší kusy pokr...
Perkelt z hub
Houby nakrájíme na silnější nudle. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli, trochu ji zpěn...
Plněný zelný list houbovou směsí, dušená rýže
Hlávkové zelí rozeberte na listy a povařte v mírně osolené vodě. Na rozehřátém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky pokr...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...