Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Houbová haše
 

Houbová haše

Houbová haše
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1335x
Autor: neuveden

SUROVINY

600 g čerstvých tvrdších hub (žampióny hřiby pravé nebo houby hřibovité i jiné houby, zvláště ve směsi), 80g slaniny nebo 60g másla, 80g cibule, lžíce jemné rozsekané petrželky, sůl, mletý pepř, 1 žemle, 0,125 l mléka a 1 žloutek, popř, trochu bílého přírodního
vína.

POSTUP

Houby nahrubo umeleme. V širším kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu nebo rozehřejeme máslo, necháme v něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, pak přidáme umleté houby, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme. (Některé houby při dušení pustí mnoho šťávy, proto houby před přidáním dalších přísad dusíme tak dlouho, až se šťáva vydusí.) Ostrouhanou, rozkrájenou, v mléce namočenou a dobře vymačkanou žemli protřeme sítem, přidáme k podušeným houbám současné s čerstvým žloutkem, dobře promícháme a dusíme dále, až směs zhoustne. Je-li hašé příliš husté, rozředíme ho lžící bílého vína. Obměna: Houbové hašé můžeme také ochutit 2 stroužky utřeného česneku. Houbové hašé používáme hlavně jako náplně nebo nádivky a dále jako teplé pomazánky na horké topinky; nebo houbové hašé upravíme na čtyři talíře a každou porci obložíme sázeným vejcem a jako přílohu podáváme vařené nové brambory.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.