Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Houbová pomazánka na topinky
 

Houbová pomazánka na topinky

Houbová pomazánka na topinky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
lehký
Časová náročnost
120 min.
Počet zobrazení
1738x
Autor: Jasei

SUROVINY

5 cm - asi 3 l hub nakrájených na kostky cca
3 l vody
kávová lžička kyseliny citronové
sůl
4 větší cibule
2-3 paličky česneku (prolisovat)
200 g vyškvařeného sádla
100-200 g dobře prouzeného špeku nebo anglické slaniny
2 nožičky kvalitní kořeněné klobásy (čabajka)
mletá paprika sladká i chilli
kari koření
mleté nové koření
50-100 g čerstvého zázvoru
oregáno
hořčice
kečup (pikantní) nebo cikánská omáčka
sojová omáčka
worchester
majoránka
koření na čínu
provensálské koření

POSTUP

Houby očistím (i méně kvalitní), nakrájím na kousky do 5 cm (aby se vešly do mlýnku na ma-so). Nechám svařit ve větším hrnci 3 l vody se lžící soli a lžičkou kyseliny citrónové. Když voda vře, nasypu do ní nakájené houby, přivedu k varu a občas promíchám. Sbírám pěnu a nechám asi 5 minut povařit. Vodu sliju a houby dobře na sítu propláchnu studenou vodou a nechám odkapat. Nakrájím cibuli hodně nadrobno, stejně špek, oloupu klobásu, prolisuji si všechen česnek. Odkapané houby, zázvor a klobásu umelu na masovém strojku. V kastrolu na sádle osmažím do zlatova cibulku a špek, přidám rozemleté houby s klobásou, podle potřeby podliji vodou. Po cca 10 minutách dušení pod pokličkou (míchat, aby se směs nepřipálila) za-čínám ochutnávat a dochucovat (sůl, omáčky, mletá koření, kečup, hořčici) Stále míchám a pokračuji bez pokličky, aby se odpařila přebytečná voda a směs měla konzistenci pomazánky. Jako poslední a už při vypnutém zdroji tepla by měl přijít česnek a sušené byliny (oregáno, majoránka, provence). Chuť nehoubových ingrediencí musí mírně převažovat - časem se vstřebá do hub a houbová chuť bude silnější! Když jsem s chutí spokojen, plním horké do předehřátých sklenic, zavíčkuji a 15 minut steriluji při 100°C. Pomazánka je po cca 3 týdnech použitelná na topinky za studena nebo např. jako základ na ďábelské topinky za tepla (smí-chat s orestovaným mletým masem nebo uzeninou s cibulí, dochutit rajským protlakem, ke-čupem...)
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.