Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Hubovec, vánoční jídlo z Podkrkonoší
 

Hubovec, vánoční jídlo z Podkrkonoší

Hubovec, vánoční jídlo z Podkrkonoší
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1731x
Autor: Testudo

SUROVINY

Krupice
1 l mléko
hrst sušených hub
0,5 0,75 kg vepřového masa
4 žemle nebo rohlíky
cibule velká
pepř
sůl
utřený česnek
nové koření tlučené
badián tlučený
2 hřebíčky
kmín
muškátový oříšek strouhaný
2-3 syrová vejce

POSTUP

Uvaříme hustou krupicovou kaši z 0,5 - 0,75 l mléka. Dobře uvaříme asi 2 hrstě sušených hub (necháme je předem asi na
1 hod. v mléce nabobtnat), scedíme je a pomeleme. Vodu z hub schováme.Upečeme asi 0,25 - 0,75 kg vepřového prorostlého masa, nejlépe z krkovičky. Pokrájíme je na menší kostky a pečeme je v pekáči, ve kterém se bude péci hubovec. (Je-li masa málo, upečeme je v pekáčku menším).Na drobné kostičky pokrájíme
3-4 žemle nebo rohlíky. Do zlatova osmažíme větší krájenou cibuli. Kaši, rohlíky, houby, maso na míse smícháme a přidáme: osmaženou cibulku, pepř mletý, sůl, utřený česnek, nové koření tlučené, badián tlučený, 2 hřebíčky, kmín - vše tlučené v hmoždíři, maličko strouhaného muškátového oříšku, 2-3 syrová vejce.Vše dobře promícháme a přidáme tolik vody z hub, aby byla zahoustlá kaše, rozetřeme ji na pekáč na vypečené sádlo, povrch uhladíme a v troubě pečeme z počátku při menším ohni, ke konci prudčeji (aby byla pěkná kůrka), v celku asi 0,75 hodiny pečeme. Hubovec se může připravit den předem a upéct až na večeři. Zbude-li, může se jíst studený nebo ve vodní lázni ohřátý.

Velmi dobré.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.