Pečené václavky

Pečené václavky
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • václavek 800 g
  • libové syrové šunky 100 g
  • cibule 1
  • sůl
  • pepř
  • koření
  • kmín
  • majoránka.

Postup

1 václavky se omyjí a 3 až5 minut povaří ve vodě. Voda se slije a houby se nechají na sítu odkapat. Šunka a cibule se nakrájí na proužky a krátce se osmáhne.Z václavek se použijí jenom klobouky.Jen velké hlavy se přepůlí. Vše se za stálého míchání nechá dobře propéci. Silně okořenit, potom ještě jednou propéci a ihned podávat .Příloha černý chléb se sázenými vejci nebo opékané brambory se zelným salátem.

Mohlo by Vás zajímat

Sekaná pečeně z hub
Příprava: Očištěné houby drobně rozkrájíme,osolíme a dusíme nejdříve ve vlastní šťávě,později až se voda vydusí tak na cibulce zpěněné na másle....
01:00
Žampiónové kloboučky nadívané po pražsku.
Žampióny očistíme a třeně opatrně vykrojíme. Kloboučky sloupneme, v místech, kde byly třeně, je lžičkou trochu vydlabeme, pak kloboučky pokapeme ...
01:00
Hriby2
V chladničce vám vydrží i dva dny bez problémů. Před hygieniky a evropskou unií ovšem toto tvrzení neobstojí. Čerstvé houby lze v kuchyni vyu...
01:00
Sekaná pečeně z hub
Očištěné houby nadrobno rozsekáme. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, v ní zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby ...
01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...