Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Plněné žampiony
 

Plněné žampiony

Plněné žampiony
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
971x
Autor: Testudo

SUROVINY

12 velkých žampionů
250 g krůtích steaků
0,5 svazku na>ových cibulek
2 stroužky česneku
125 g malých rajských jablíček
2 polévkové lžíce oleje
sůl
bílý pepř
sladkou papriku
0,5 svazku petrželky
3 lžíce nastrouhaného ementálu
0,5 kelímku smetany ke šlehání
1 kelímek husté kyselé smetany
1 až 2 lžíce citronové šťávy

POSTUP

1.Žampiony opereme a vytočíme z nich nožky, které nahrubo usekáme. Opláchneme a osušíme krůtí maso a nakrájíme je na malé kostičky. Očistíme a omyjeme naťové cibulky a pokrájíme je na kolečka. Oloupaný česnek jemně usekáme. Rajská jablíčka rovněž omyjeme, očistíme a nakonec rozkrájíme na kousky. 2.Rozpálíme olej a maso dozlatova opečeme. Přidáme česnek, naťovou cibulku, zhruba 15 minut dusíme a pak vmícháme rajská jablíčka Směs ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Opereme petrželku. Trochu i odložíme na ozdobení, zbytek nasekáme a přidáme do směsi. Připravenou nádivkou naplníme žampiony a povrch posypeme sýrem. V předehřáté troubě (225 °C) asi 10 minut zapečeme. 3.Na omáčku smícháme obě smetany. Velmi krátce povaříme a potom dochutíme citronovou ±>ávou, solí a pepřem. Plněné žampiony dáme na talíř, zalijeme omáčkou a podáváme ozdobené zbytkem petrželky. Dobře k nim chutná například rýže. Poznámka: Vynilající jako večeře - není těžké a je lehko stravitelné.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.