Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Žampiónové kloboučky nadívané po pražsku.
 

Žampiónové kloboučky nadívané po pražsku.

Žampiónové kloboučky nadívané po pražsku.
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
772x
Autor: neuveden

SUROVINY

20 větších žampiónů
citrónové šťáva
sůl
2 lžíce oleje
120 g žemli
100 g másla
50 g cibule
petrželka
150 g šunky nebo zbytků pečeně
1 vejce
mletý pepř
mletá paprika
trochu strouhanky a 60g nastrouhaného ementálu. Listy hlávkového salátu a rajčata ne zdobení

POSTUP

Žampióny očistíme a třeně opatrně vykrojíme. Kloboučky sloupneme, v místech, kde byly třeně, je lžičkou trochu vydlabeme, pak kloboučky pokapeme citrónovou šťávou a trochu osolíme. Do kastrolu nalijeme olej, připravené kloboučky do něho vedle sebe narovnáme, a to vrchní stranou kloboučků dolů, v horké troubě asi 4 minuty dusíme a necháme vychladnout. (Kloboučky žampiónů můžeme také místo dušení v troubě před plněním asi 5 minut povařit ve vývaru z masa nebo z kostky masoxu.) Třeně a vydlabanou část žampiónů jemné rozsekáme.Žemle tence oloupeme a střídku nakrájíme na velmi malé kostičky. V kastrole rozehřejeme 50g másla, zpěníme v něm nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, přidáme kostičky nakrájené žemle trochu je osmažíme, pak přidáme rozsekané části žampiónů nadrobno rozsekanou šunku, sůl, pepř, papriku, vejce, dobře promícháme a krátce podusíme. Nyní houbovou směsí vrchovatě naplníme (do tvaru kopečku) podušené kloboučky žampiónů, narovnáme je vedle sebe do slabé vymaštěného pekáčku, povrch náplně posypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme zbylým máslem a ve středné horké troubě asi 10 až 15 minut zapékáme. Okrouhlou mísu vyložíme opranými listy hlávkového salátu, narovnáme na ně pečené plněné žampióny a mezi ně zasuneme dílky rajčat. Příloha: slané rohlíky.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.