Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Žampióny zadělávané po francousku
 

Žampióny zadělávané po francousku

Žampióny zadělávané po francousku
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1310x
Autor: neuveden

SUROVINY

800 g čerstvých žampiónů
trochu citrónové šťávy
sůl
40 g másla
3 dl bílé základní omáčky velouté
2 lžíce smetany
trocha soli a pokud možno bílého mletého pepře
petrželka
2 lžíce bílého přírodního vína a 3 žloutky.
Na masité knedlíčky:
2 menší vejce
720 g vařeného nebo pečeného masa (může to být maso telecí z kuřete nebe šunka)
petrželka
10 g cibule
sůl
trocha mletého pepře
majoránky a trochu strouhanky na zahuštění.

POSTUP

Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a na rozehřátém másle udusíme doměkka. Připravenou omáčku zjemníme smetanou, pak do ní přidáme udušené žampióny, jemné rozsekanou petrželku, mletý pepř, bílé víno a na mírném ohni krátce povaříme. Nakonec zjemníme žloutky a přidáme zvlášť ve slané vodě uvařené masité knedlíčky. Příprava masitých knedlíčků: V misce utřeme máslo do pěny, postupné k němu přidáme na masovém strojku jemné umleté maso, vejce, na tuku osmaženou petrželku a cibuli, sůl, pepř, majoránku a dobře vše promícháme. Pak směs zahustíme strouhankou a necháme asi 0,25 hodiny stát. Potom z těstíčka utvoříme malé knedlíčky a povaříme je ve slané vodě asi 8 minut. Obměna: Místo žampiónů můžeme také použít hřibů nebo smržů. Příloha: slané rohlíky nebo měsíčky z lístkového těsta.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.