Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Houby > Zapečená houbová omáčka s vejci a rýží ( Polsko).
 

Zapečená houbová omáčka s vejci a rýží ( Polsko).

Zapečená houbová omáčka s vejci a rýží ( Polsko).
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
1172x
Autor: neuveden

SUROVINY

8 vajec uvařených nahniličku
asi 300ml oprané a přebytečného škrobu zbavené rýže
2 cibule
sůl
troška mletého muškátového oříšku (nemusí být)
150 g sýru na strouhání
tuk na vymazání zapékací nádoby.
Na oblohu: rajská jablíčka
panenský olivový nebo slunečnicový olej
bílý pepř
sůl
kvalitní vinný nebo balzámový ocet
sekaná zelená petrželka.
Na omáčku: 200g hub
20 g polohrubé mouky
150 ml sladké smetany
olivový olej nebo jiný rostlinný tuk.

POSTUP

Drobně pokrájenou cibuli zesklovatíme na tuku a přimícháme k oprané rýži. Zalijeme vodou asi 1 - 2cm nad povrch rýže s cibulí, osolíme a dusíme pozvolna doměkka, až se tekutina odpaří. Zapékací nádobu vymažeme tukem a dno pokryjeme vrstvou rýže. Do rýže uděláme pomocí lžíce prohlubně, do kterých vmáčkneme oloupaná vejce. Vše zalijeme houbovou omáčkou a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, poprášíme mletým muškátovým oříškem (nemusí být), ještě trošku pokapeme olivovým olejem a v horké troubě zapečeme až sýr zezlátne. Houbová omáčka: Očištěné houby pokrájíme na plátky a posolené na tuku dusíme doměkka. Hotové zaprášíme moukou, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí. Na talíři hotový pokrm obložíme plátky rajčat, které lehce osolíme, poprášíme bílým pepřem, posypeme sekanou zelenou petrželkou a pokapeme vinným octem a panenským olivovým nebo slunečnicovým olejem. Alternativa: Nemáme-li houby čerstvé, použijeme sušené, které před úpravou povaříme ve vodě doměkka. Potom trošku vývaru můžeme použít na dochucení houbové omáčky.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.