jogurtovo-kukuřičné bagetky

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • Suroviny:
  • g smetanového jogurtu 150
  • ml vody 175
  • lžička soli 1
  • g hladké mouky 300
  • g kukuřičné hladké mouky 150
  • g pšeničné chlebové mouky 50
  • čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí 0,25
  • případně 5 lžic vloček opražených nasucho

Postup

1 Postup:
2 Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále / klik, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat ,rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:
3 z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.
4 Naskládáme na malý bagetový plech , velký bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme / klik vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
5 Hotové bagetky ihned přendáme z plechu na mřížku / klik.

Mohlo by Vás zajímat

Bagetky s poličanem a česnekem
Domácí pekárnu nastavíme na program příprava těsta a vložíme suroviny postupně, jak jsou popsány. Po vykynutí těsta tvoříme bagetky, nařízneme, ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...