Balatonský guláš podle Karla Gotta

Balatonský guláš podle Karla Gotta
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • svíčkové 600 g
  • velké cibule 2
  • syrových brambor 300 g
  • sůl
  • 2-3 zelené papriky
  • 2-3 rajčata
  • sádla 40 g
  • stroužek česneku 1
  • půl lžičky sladké papriky
  • na špičku nože kmínu

Postup

1 Karel Gott má při vaření očividně rád jednoduché postupy, důležitý je zejména ostrý nůž!
2 Nakrájíme cibuli a maso na kostičky.
3 Osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi půl hodiny.
4 Pak přilijeme trochu vody.
5 Přidáme na kostky nakrájené brambory a na jemno rozdrcený česnek.
6 Dokořeníme kmínem a sladkou paprikou.
7 Nakonec přidáme ještě čerstvou papriku pokrájenou na proužky a čerstvá oloupaná rajčata pokrájená na kolečka.
8 Přilijeme trochu vody a vše společně dusíme, až brambory změknou.
9 Milovníci ostřejších jídel mohou přidat špetku mleté pálivé papriky a nebo chilli papričky.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Tatarský Biftek - pravý
Postup přípravy: Nejdříve nameleme svíčkovou nebo naškrábeme - podle možností, nicméně platí zde, čím jemnější, tím lepší. Cibuli nakrájíme co mo...
 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...