Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Bavorská svíčková mého švagra
 

Bavorská svíčková mého švagra

Bavorská svíčková mého švagra
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
329x
Autor: lab 25074

SUROVINY

Ingredience::
1 kg hovězího květového šálu z kýty v jednom kuse
5 lžic sádla
1 velká cibule rozkrojená napůl a potom na plátky
1 velká mrkev nakrájená na plátky
1 stonek řapíkatého celeru nakrájeného na plátky
1 kus asi 2 x 5 cm citronové kůry (jenom žlutá část)
kus kůže ze slaniny
1 čtvrtlitrový hrníček hovězího vývaru, nebo podle potřeby
červené víno podle chuti
0,5 čtvrtlitrového hrníčku hrozinek namočených na 20 minut v teplé vodě a slitých
sůl a pepř
až 1 čtvrtlitrový hrníček plný nastrouhaného perníku, nebo podle potřeby
citronová šťáva podle chuti
4 lžic creme fraiche, nebo kyselé smetany
marináda::
0,5 l vody
2 lžíce hnědého cukru
0,25 l jemného červeného vinného octa jako kühne
1 lžíce kuliček černého pepře
2 bobkové listy
4 jalovčinky trochu rozdrcené
1 cibule rozkrojená na 0,25
2 celé hřebíčky zapíchnuté do cibule

POSTUP

Příprava:
Svařené a vychladlé ingredience pro marinádu vložit do kameninové, nebo porcelánové nádoby a přidat maso (tak, aby ho marináda pokrývala). Přikrýt nádobu a nechat ji stát 2 - 3 dny v chladničce. Maso sem tam otočit.

Vyjmout maso, osušit ho a dobře ho opepřit. Na prudkém ohni opéct maso na sádle. Vyjmout maso a na stejném sádle osmažit všechnu na lupínky nakrájenou zeleninu. Vrátit maso do ohnivzdorného pekáče, přidat tam kůži ze slaniny, osolit, přidat citronovou kůru a vše zalít trochou přecezené marinády, vývarem a červeným vínem podle chuti.

Pekáč vložit do předem vyhřáté trouby na 180°C a přikrytý péct asi 1,5 - 2 hodiny. Sem tam zalít výpekem, nebo přilít víno, je-li zapotřeby. Asi 15 minut před ukončením pečení přidat hrozinky. Když je maso pěkně křehké a měkké, přendat ho na nahřátý talíř.

Sebrat část tuku, vyjmout kůži a kůru a omáčku dochutit solí, pepřem a rozmixovat ji. Potom omáčku na středním ohni zahustit nastrouhaným perníkem, zamíchat tam citronovou šťávu podle chuti a vše povařit. Nakonec dovnitř vmíchat creme fraiche, nebo kyselou smetanu, dobře promíchat, sehřát a podávat k masu.

Maso nakrájet na plátky, zalít částí omáčky a zbytek podávat v omáčníku. Sauerbraten podávat společně se Spätzle, nebo bramborovými knedlíky ozdobené petrželkou a červeným zelím. Bramborové placky s neslazenou jablečnou omáčkou jsou také dobré (na obrázku).
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.