Biftek s omáčkou ze zeleného pepře (jedna báseň)

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Maso nakrájíme na čtyři bifteky, lehce je naklepeme, nejlépe dlaní, osolíme, opepříme, pokapeme
2 z obou stran olejem a necháme v chladničce asi hodinu odležet. Z másla a hladké mouky si připraví­me světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přilijeme smetanu, pova­říme a důkladně mícháme, aby vznikla hladká omáčka. Do omáčky přidáme lehce potlučený zelený pepř. Maso opečeme na rozpále­ném oleji z obou stran (chceme-li mít biftek krvavý, asi 3 minuty z každé strany, chceme-li ho mít propečenější, přibližně 7 minut z každé strany). Podáváme s pepřo­vou omáčkou, s hranolky, kroketa­mi nebo americkými brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou
Jazyk omyjeme a uvaříme do měka a sloupneme. Omáčka: Máslovou jíšku naředit mlékem a částečně vývarem z jazyku, lehce povařit, osolit, přidat tr...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...