Cikánský guláš

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Na kostky nakrájené maso smícháme, se lžičkou sladké papriky, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného česneku. Přikryté necháme přes noc marinovat v ledničce. na rozpáleném oleji maso osmahneme. Pak maso přeneseme do zapékací mísy, na pánev přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a opékáme, až je cibule lehce dohněda a slanina křupavá. Přidáme zbytek sladké papriky, na proužky nakrájenou papriku, zbytek česneku a vaříme dalších 10 minut. Hotovou směs přeneseme do zapékací misky k masu, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a vývar. Dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu a přikryté pokličkou dusíme zhruba 90 minut, až je maso měkké.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Formanský guláš
Maso dusíme na paprikovém základě, do hotového guláše dáme podušenou anglickou slaninu nakrájenou na plátky a drcený celý pepř. Necháme v guláši ...
Kotlíkový guláš
Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku. Zasypeme paprikou, moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou, povaříme, osolíme a opepříme...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...