Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Domácí guláš v tlakovém hrnci
 

Domácí guláš v tlakovém hrnci

Domácí guláš v tlakovém hrnci
 
  • přidat obrázek ...
 
**
Počet porcí
4
Počet zobrazení
12673x
Autor: neuveden

SUROVINY

600 g hovězího masa
600 g cibule
4 lžíce sádla nebo oleje
2 lžíce kořenící směsi ``Český guláš`` od Antonína
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
chilli (cayenský pepř, tymián)
Na ozdobení :
2 natvrdo uvařená vejce
1 střední cibule
1 střední paprika
Přílohy:
houskový knedlík, brambory, tmavý chléb

POSTUP

V tlakovém hrnci na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Když zezlátne, zasypeme ji dvěma lžícemi kořenící směsi nazvané ``Český guláš`` a ještě chvíli smažíme, až je směs malinko tmavší. Dáváme pozor, aby nebyla paprika opřipálená a nezhořkla, tzn. musíme ji smažit jen chvíli a ne moc divoce. Přidáme na menší kostky nakrájené hovězí maso, opečeme je v cibulovém základě s paprikou a velice málo podlijeme vodou. Pak za stálého (!) míchání opekáme až do úplného vysmahnutí. Podlijeme 0,5 l vody a tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 30 minut. Po otevření tlakového hrnce necháme za stálého míchání vodu vyvařit, přidáme 2 lžičky soli, rovnoměrně zaprášíme 2 lžícemi polohrubé mouky a ještě chvíli na mírném ohni mícháme. Guláš přelijeme 1 litrem horké vody, přivedeme k varu a chvilku povaříme až obsah hrnce zhoustne. Před koncem varu dle chuti osolíme, či přiostříme špetkou chilli, cayenského pepře nebo lžičkou tymiánu i lžící rajčatového protlaku (kečupu). Na talíři zdobíme 0,5 natvrdo uvařeného vejce, cibulí nakrájenou na kolečka a na nudličky nakrájenou čerstvou paprikou. Podáváme s houskovým knedlíkem, brambory nebo tmavým chlebem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE


dasule
05.08.2010 18:04:47
bez komentáře
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.