Domácí guláš

0 hodnocení01:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 1. Maso nakrájíme na třícentimetrové kousky.
2 2. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky.
3 3. Olej zahřejeme a maso na něm zprudka osmahneme. Přidáme cibuli, krátce osmahneme, vmícháme papriku, bobkový list, zalijeme vývarem, necháme přejít varem.
4 4. Osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do měkka.
5 5. Vidličkou utřeme máslo s moukou, po 80 minutách vmícháme k masu.
6 6. Z omáčky vyjmeme bobkový list, guláš ochutíme a připravíme k podávání.
7 7. Obměna: papriku, sladkokyselou okurku nebo kyselé zelí drobně nakrájíme a přidáme několik minut před dokončením k masu. Chuť zjemníme kyselou smetanou.
8 8. Vhodná příloha: těstoviny, také brambory nebo bramborové knedlíky. Špekové knedlíky bez slaniny. Saláty.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Formanský guláš
Maso dusíme na paprikovém základě, do hotového guláše dáme podušenou anglickou slaninu nakrájenou na plátky a drcený celý pepř. Necháme v guláši ...
Kotlíkový guláš
Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku. Zasypeme paprikou, moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou, povaříme, osolíme a opepříme...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...