
Dršťky po vídeňsku
SUROVINY
1 kg drštěk
voda nebo zeleninový vývar
1 dl oleje
100 g strouhanky
100 g rajčatového kečupu
1 stroužek česneku
mletý pepř
petrželka
50 g strouhaného sýra
voda nebo zeleninový vývar
1 dl oleje
100 g strouhanky
100 g rajčatového kečupu
1 stroužek česneku
mletý pepř
petrželka
50 g strouhaného sýra
POSTUP
Dobře očištěné a oprané dršťky ve slané vodě nebo v zeleninovém vývaru uvaříme do měkka a vychladlé nakrájíme na nudličky asi 5 cm dlouhé. V kastrolu rozpálíme olej, nasypeme do něho strouhanku, do zlatova ji osmažíme, přidáme kečup, utřený česnek, sůl, mletý pepř, nakrájené dršťky, podlijeme trochou vývaru z drštěk dobře promícháme a asi 6 minut podusíme. Před podáváním přimícháme k dršťkám nastrouhaný sýr a jemná nasekanou petrželku, popřípadě ještě 100 g šunkového salámu nekrájeného na nudličky. Podáváme s vařenými brambory nebo těstovinami.
Recept "Dršťky po vídeňsku" porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.