Falošné španielske vtáčky-rozlétané ptáčky- z českých jedální

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • Hovädzie mäso- môže byť hocijaké, menej kvalitné, aj vepřové, krutí, ale aj vykostené kuracie stehno či prsia - menšie kúsky, kocky
  • údená slanina -kocky
  • olej
  • cibuľa-kocky
  • mäkký salám-nastrúhať
  • sterilizované uhorky-nastrúhať
  • vajcia na tvrdo - nastrúhať
  • soľ, čierne korenie
  • obyčajná horčica
  • maggi polievkové korenie tekuté-ja dávam
  • instantná jíška
  • množstvá neuvádzam , každý podla seba a svojej chuti

Postup

1 Příprava:
2 Na troche oleja a slanine osmažíme do skla cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme. Pred dokončením pridáme ostatné postrúhané súčasti, horčicu, prevaríme, pridáme instant. jíšku alebo zátrepku, dochutíme podľa seba.
3 Čiže je tam všetko ako u klasických šp. vtáčkov...
4 Tieto ptáčky som sa naučila od kamarátky z Prahy, neviem odhadnúť, nakoľko je recept známy u českých labužníkov, tu v mojom okolí ho nepoznajú. U nás doma je v obľube a z hydinového mäsa aj dosť rýchly obed.
5 Doporučená příloha:
6 Ryža, knedlík

Mohlo by Vás zajímat

Španělské ptáčky
Plátky masa naklepeme, na okraji nařízneme, aby se nekroutily, a osolíme. Na každý plátek položíme plátek slaniny, plátek uzeného masa, čtvrtku v...
 · 01:00 · 
Španělské ptáčky
1. Maso paličkou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku ...
 · 01:00 · 
Španělský ptáček 2
Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek masa položte půlku jednoho párku, čtvrtku vejce uvařeného natvrdo, plátek ...
 · 01:00 ·  · 01:40 · 
Španělské ptáčky
1. Maso paličkou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku ...
 · 01:00 ·  · 01:40 ·  · 00:10
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...