Guláš paní Gabriely

0 hodnocení00:40velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • sádla 2 lžíce
  • cibule 800 g
  • hlavička česneku 1
  • hovězího masa na guláš 800 g
  • Vegy nebo Vegety 2 lžíce
  • čerstvě mletý pepř
  • papriky sladké 3 lžíce
  • papriky ostré 1 lžičky
  • ml) - 1-2 konzervy loupaných rajčat (po 400
  • hotová jíška Knorr světlá nebo tmavá

Postup

1 1. V papiňáku na sádle zpěníme cibulku pokrájenou na větší kostičky, přidáme nakrájený česnek.
2 2. Vložíme maso pokrájené na kostky, mírně ho opečeme.
3 3. Sundáme z ohně, ochutíme Vegou, pepřem, paprikou, když se paprika rozpustí, dáme znovu na oheň.
4 4. Přidáme rajčata, papiňák, zavřeme a vaříme zhruba 25 minut, pak necháme dojít.
5 5. Zahustíme jíškou, příp. dochutíme solí a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, příp. čerstvým pečivem.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Formanský guláš
Maso dusíme na paprikovém základě, do hotového guláše dáme podušenou anglickou slaninu nakrájenou na plátky a drcený celý pepř. Necháme v guláši ...
Kotlíkový guláš
Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku. Zasypeme paprikou, moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou, povaříme, osolíme a opepříme...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...