Guláš selky Bělky

Guláš selky Bělky
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Na rozpuštěné sádlo přidáme mletý zázvor, nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět za občasného míchání. Přidáme majoránku, čili papriku, sůl, masox a sladkou papriku. Promícháme a přidáme hovězí maso, za občasného míchání dusíme asi 5 minut, přidáme rozmačkaný česnek, bobkový list, hořčici, lehce podlijeme teplou vodou a za občasného míchání dusíme asi 35 minut. Pak vmícháme vepřové maso, podlijeme asi 1 l teplé vody a vaříme vše do měkka asi 0,75 hodiny. Když je maso měkké, vmícháme instantní jíšku podle požadované hustoty omáčky, po chvilce varu vmícháme šlehačku, ještě krátce povaříme a je hotovo. Můžeme dochutit solí, majoránkou a maggi kořením.

Poznámka

Jako příloha se hodí těstoviny, nebo lépe kynutý knedlík.

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Formanský guláš
Maso dusíme na paprikovém základě, do hotového guláše dáme podušenou anglickou slaninu nakrájenou na plátky a drcený celý pepř. Necháme v guláši ...
Kotlíkový guláš
Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku. Zasypeme paprikou, moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou, povaříme, osolíme a opepříme...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...